Támogatóink - linkek

Támogass minket

az APEH SZJA 1 % felajánlásával!

Adószámunk:
18052909-1-41

 

Táncos múlt: Ági

1

A tánc különböző stílusaival 1991 óta foglalkozom. Hip-hop, jazz-balett és társastánc tanfolyamokon vettem részt. Versenytáncos karrieremet 1999-ben kezdtem meg

Első partneremmel – Turcsány Gergellyel – 2003. szeptemberéig táncoltam együtt. Négy év alatt két Budapest-, egy országos bajnoki címet, valamint további három dobogós bajnoki helyezést szereztünk a versenytánc latin-amerikai ágában.

2000 – Budapest bajnok E ifjúsági latin

2001 – Budapest bajnoki 2., és országos bajnoki 3. D felnőtt latin

2002 – Budapest- és országos bajnok C felnőtt latin

2003 – Budapest bajnoki 2., és országos bajnoki 5. B felnőtt latin

2004 elején nagy fordulat következett be táncos karrieremben. Második partneremmel – Gellai Tamással – a hazai versenyek helyett inkább a nemzetközi megmérettetésekre koncentráltunk.

Rövid, de eredményekben, emlékezetes sikerekben gazdag volt pályafutásunk. Három hónapos intenzív felkészülés után Szarajevóban, egy IDSF International Openen indultunk először. A 13. helyen végeztünk. A Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny következett, ahol 4. helyezést értünk el, majd 2.-ak lettünk a Balaton Kupán, Keszthelyen.

2

A Magyar Bajnokságon elért 19. helyezés után karrierünk talán legsikeresebb versenyén, a Savaria IDSF International Openen álltunk rajthoz. A magyar párok rangsorában a 8. helyen, összesítésben egy hajszállal lemaradva a legjobb 24-től a 25. helyen zártunk. Óriási lendületet, nagy önbizalmat adott, hogy két magyar bajnoki középdöntős párt, s az ott indult hazai párok nagy részét megelőztük. Sajnos ez a nagyszerű, magyar bajnoki középdöntővel felérő eredmény kevés volt egyre erősödő belső problémáink megoldására.

Lendületünk még kitartott egy darabig, de kezdeti lelkesedésünk már a múlté volt. A Bratislava Openen 9. helyezést szereztünk, majd a Tiszapart Openen lettünk 31-ek. Ez utóbbi helyezésünk sem volt kudarc, de párosításunk már nem működött. Így nem sokkal később szétváltak útjaink.

5

Végzettségek

2005 – modern társastánc pedagógus – Magyar Táncművészeti Főiskola

2006 – aerobik sportoktató – Fitness Company

2005 – kereskedelmi közgazdász – BGF, KVIFK

Nyelvek:

2002 – középfokú, szakmai-gazdasági angol nyelvvizsga

2004 – középfokú szakmai német nyelvvizsga