Támogatóink - linkek

Támogass minket

az APEH SZJA 1 % felajánlásával!

Adószámunk:
18052909-1-41

 

Magunkról és amit képviselünk

Közös múlt…

2004. februárjában – miután megismerkedtünk -, nemcsak a szakmában találtunk egymásra. Hamar kiderült, hogy jövőnket együtt képzeljük el. 2005. március 19-én összekötöttük életünket.

Mikor néhányszor együtt táncoltunk, megtapasztaltuk, hogy nem kizárólag a magánéletünkben vagyunk egy hullámhosszon. 2004. őszétől kezdtünk el együtt gyakorolni. Mivel közös életünk felépítése volt számunkra a legelső feladat, ezért felkészülésünk elhúzódott.

S a jelen…

Tánctanárok vagyunk, trénerek és profi táncosok. Elismert pontozóbírók és fitness-oktatók. Több bemutató és egy televíziós megjelenés után (Kultúrház), 2007. április 1-én, a kiskunhalasi Profi Gálán léptünk a hazai szakmai közönség elé. Ezt az eseményt a Duna Televízió is műsorára tűzte. Két hónappal később, a Profi Magyar Bajnokságon, a dobogó 3. fokára állhattunk fel.

A 2006. szeptember és 2007. november közti időszakban az Agria Táncklub szakmai fejlődését segítettük. Az utánpótlás építésében játszottunk irányító szerepet. Eredményes munkát végeztünk, de hosszú távon nem tudtuk vállalni a heti leutazásokkal járó megterhelést.

Egyéni karrierünkben is a harmonikus, egymást inspiráló, egymást kiegészítő érzésekre építünk. Táncunkban lelki kivetülésünket, önmagunk kifejezését, sajátos művészi kiteljesedését éljük meg. A latin tánc, számunkra az életöröm kifejeződése. Szenvedélyes, elragadó, egyszerre testesíti meg a szépséget, az érzékenységet és a magával ragadó szenvedélyt.

Szeretnénk még versenyezni. Ennek érdekében már együtt tanultunk Giacomo Stecagliától, Joanna Leunistól és Carmentől. A jövőben folytatjuk a tanulást, hogy magunk fejlesztésén túl, tanítványainkat is inspirálni tudjuk.

Magunk fejlesztésén túl egy sikeres, lendületesen fejlődő klubot, közösséget építünk.

Versenyzőink tánctechnikai fejlesztésén túl, hangsúlyt fektetünk az erőnléti felkészítésre, a kondicionális képességek javítására. Emellett feladatunknak érezzük, hogy tanítványaink tánchoz, művészethez, sporthoz, versenyzéshez, sportszerűséghez kapcsolódó felfogását alakítsuk. A klub irányítása számunkra a nyilvánvaló fejlesztő és szervező feladatokon túl nevelői munka is.

Tanításunkban párhuzamosan alkalmazzuk a versenytánc oktatásának elveit a modern edzéstudomány (edzéselmélet, sportpedagógia, sportlélektan), az aerobik és fitness módszereit, és a hozzájuk kapcsolódó gondolkodásmódot.

Latin aerobik

2008. áprilisában, Horváth Gréta segítségével a Fitness Company kongresszusán mutathattuk be azt az új aerobik elképzelést, aminek bemutatását már évekkel korábban terveztük. A módszert sikerrel alkalmazzuk tanítványaink mozgáskészségének és koordinációjának fejlesztésében

Szakmai alapok

Ági

Táncos pályafutásomat a “Zeg-Zugban”, Klinda Dénessnél kezdtem 9 éves koromban. A tánc szeretetét ő oltotta belém. Versenyzőként már a Feeling Táncsport Egyesület színeit képviseltem, Keleti Andrea és Kovács Zoltán oktattak közel öt éven keresztül. Ebben az időben határoztam el, hogy komolyan szeretnék foglalkozni az oktatással. Úgy gondoltam, hogy ezt akkor művelhetem igazán sikeresen, ha tisztában vagyok az ehhez szükséges szakmai ismeretekkel. Ezért jelentkeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola modern társastánc- pedagógus szakára. A tánchoz való hozzáállásom, látásmódom akkor változott meg jelentősen, amikor 2004. februárjában Pétertől kezdtem el tanulni. Sokat számított, hogy abban az időszakban több nemzetközi versenyen indultam, sok jó táncost láttam.

Péter

A Pataky Táncsport Klubban kezdtem táncolni. Tanáraim Szántóné Romhányi Erzsébet, Nagy Gyöngyi, Ács Gabriella, Módy Júlia majd Őze László voltak. A ’90-es évek elején indult el itthon az a késztetés az élmezőny táncosaiban, hogy külföldön kell képeznünk magunkat. Én is akkor kezdtem először Olaszországba járni Sergio Cogno-hoz. Az első jelentős felfogásbéli fordulat 1993-ban állt be tanulásomban. Ezután közel három éven keresztül a latin stílus első igazán nagy áttörést hozó orosz kettőse, Viktor Nikovski és Larissa Davidova irányították felkészülésemet. Ezt az időszakot követően Angliában tanultam. Sok neves tréner alakított (Carol MacRaild, Michael Stylianos, Colin James, Hansi Galke, Carmen, Allan Tornsberg). A legtöbbet főtanáraimtól, Jukka Haapalainentől és Sirpa Suutaritól kaptam, akik nemcsak szakmailag voltak rám kitörölhetetlen hatással. Felfogásuk, szerénységük, tanári és rendkívüli művészi érzékük, a parketten megismételhetetlen, különleges egyéniségük, kisugárzásuk őszinte csodálattal töltött el.
Szakmai elismertségemet jelzi, hogy 2006. decemberében pontozóbírói továbbképzést tarthattam a pontozás összetett szempontrendszeréről. Ezt követően a szakmai testületeket felügyelő Szakfelügyelő Szervezet elnöki feladatár is elláthattam.