Támogatóink - linkek

Támogass minket

az APEH SZJA 1 % felajánlásával!

Adószámunk:
18052909-1-41

 

2005 után

2011.

A 2011-es év óriási fordulatot hozott csapatunk életében, miután az év első felében hat meghatározó kettősünk vált szét, köztük három tavalyi országos bajnokunk. Ez a felfordulás gyökeresen megváltoztatta céljainkat. Az év első felében elinduló továbbfejlődés helyett 2011 az építkezés elkezdésének éve lett.

Versenyeinken a döntős és dobogós helyezések aránya nem változott, a győzelmekből lett kevesebb. A szétválásoknak köszönhetően a Bolero 19 éves történetének ötödik legkevesebb versenyét teljesítették párosaink, szám szerint 56-ot. Mérlegünk 50 döntős pozícióból 39 dobogós eredmény, 11 arany-, 17 ezüst- és 11 bronzérem. 2011 emlékezetes eredménye, hogy csapatunkból – fennállásunk óta – már 50 különböző páros állhatott bajnoki dobogón, valamint, hogy 2008 óta országos bajnoki indulóink csak döntős helyezéseket szereznek.

Eredményes versenyzőink:

Cseresznyék Dávid – Csernák Krisztina Magyar Bajnokság 13., Budapest Bajnokság 4. A felnőttben

Simon Gergő – Jeszenszki Anna Magyar Bajnokság 14., Országos Ranglistaverseny 10, Budapest Bajnokság 2. A felnőttben, emellett egy győzelmet szereztek

Cseresznyék Dávid  Jeszenszki Anna A kategóriában egy-egy 2. és 3. helyezés

Bóka Dániel  Szalai Nikolett B ifjúsági OB 2., két győzelem és egy ezüstérem

Ferenci Roland – Boros Noémi B felnőtt BB 6., egy-egy 2. és 3. helyezés

Glózer Gergő – Szalai Nikolett B ifjúsági – egy felnőttek közt elért 2. helyezéssel búcsúztak el egymástól.

Polgár László – Bűdi Vivien C felnőtt BB 2. OB 4., valamint három-három 1., 2. és 3. helyezés. Az év folyamán mindössze kétszer nem álltak dobogón.

Magyari Viktor – Torba Zita neve mellett C felnőttben egy-egy 2., 3. és 4. helyezés áll.

Sinkó Máté – Rigó Adél D ifjúsági OB 6., emellett négy győzelem, két 2. és három 3. helyezés

Köllő Dávid – Torba Regina D ifjúsági Budapest Bajnokság 4. emellett egy első, két 2., két 3. és egy 6. helyezést szereztek.

Sinkó Máté – Hesz Anita D ifjúsági – egy-egy 2. és 3. helyezés

2010.

A 2010-es év ünnep volt csapatunk számára. Szinte minden tervünk valóra vált.Három országos bajnoki cím, majdnem minden párosunk osztályának legjobbjai közé jutott. Nemzetközi sikerek, világranglistán is jegyzett eredmények, komoly lehetőségek a jövőre nézve. 75 klubközi versenyen 29 győzelem, húsz 2., és nyolc 3. helyezés.Egyesületünk lendülete megmaradt a fejlődésben, a szakmai építkezés során, és az eredmények terén is 2009 után. Az év kicsit nehezen indult több versenyzőnknek, de táncosaink minden ponton fokozatosan előreléptek.

Cseresznyék Dávid és Csernák Krisztina Rising Star győzelmet, Budapest- és országos bajnoki címet, emellett további hét sikert jegyeztek a B felnőtt kategóriában. Fontos presztízscsatákból is győztesen tudtak kikerülni.

Simon Gergő és Jeszenszki Anna nemcsak a B ifjúságiak közt törtek az élre, hanem az ország legjobb ifjúsági párosai közé is bekerültek. Főként a nemzetközi versenyekre koncentráltak, ennek köszönhetően az ifjúsági latin világranglistán a legjobb 100, a felnőtt latin rangsorban a legjobb 800 közé jutottak. Egy-egy 1., 2. és 3. nemzetközi ifi eredmény mellett, felnőttek közt kétszer a legjobb 24-ben is táncolhattak. Klubközi versenyeken két 2., és három 1. helyezést gyűjtöttek – közte országos- és Budapest bajnoki címet. Három év alatt öt bajnokágon indultak, s valamennyit megnyerték.

Ferenci Roland és Boros Noémi két-két győzelem és ezüstérem mellett több értékes döntős helyezést is szerzett. B ifjúsági Budapest bajnoki ezüstérmesünk az év első felében még gyengélkedett, és kereste az útját, majd több olyan eredményt mutattak fel, amivel gyökeresen átírták a papírformát. Több hazai, náluk nagyobb név legyőzése mellett, egy-egy tánc erejéig Dávidot és Krisztát is megtréfálták.

Glózer Gergő és Szalai Nikolett is az év második felében talált igazán magára. D junior II-ből C ifjúságiba lépett kettősünk pár hónapos tapogatózás után a bajnoki esélyesek közé lépett előre. Országos bajnoki cím, Budapest bajnoki ezüst mellett négy további győzelem, két második, és egy-egy 3. és 4. helyezés szerepel nevük mellett. Ebben az évben

Polgár László és Bűdi Vivien teljesítették a legtöbb versenyt táncosaink közül. Öt első, hét 2., valamint egy-egy 3., 4. és 5. helyezést szereztek. C ifjúságiban szerepelt párosunk idén a felnőttek közt folytatja, s tör a B osztály felé. Nevükhöz fűződik egyesületünk legtöbb dobogós helyezése 2010-ből, és ugyanannyi elsőséget jegyeztek, mint Gergő és Niki.

Köllő Dávid és Torba Regina D junior II-ben ezüstérmesek lettek a Budapest Bajnokságon. A dobogós helyezések terén a második legtöbbet szerezték klubunkon belül, négy első, öt 2. és három 3. helyezéssel.

Eredményes párosaink közé feliratkozott Magyari Viktor – Torba Zita (C felnőtt) – Budapest bajnoki döntő 7., és egy további 3. helyezés, valamint Sinkó Máté – Hesz Anita (D ifjúsági), – két bronzérem.

Krónikánkhoz hozzátartozik, hogy két ígérete is szétvált klubunknak. Előbb Konrád Kevin – Rigó Adél (C junior II – egy győzelem és 6 hely), majd egy C felnőttben elért 5. helyezés után Holicza Róbert és Kármán Fanni döntött úgy, hogy nem folytatják tovább a közös munkát.

2009.

Az előző évben elindult tendenciák töretlenül folytatódtak tovább. Bajnoki sikerek, és meghatározó szerep a klubközi versenyeken is. Versenyeik több mint felében dobogós, több mint harmadában pedig első helyezést szereztek versenyzőink.

88 versenyen 29 győzelem, 12 ezüst- és 10 bronzérem. Az országos bajnokságokon minden kettősünk döntőben táncolt. Egy bajnoki címünk mellett, két ezüstérmet, egy bronzot és egy 4 helyezést jegyeztünk. A Budapest bajnokságon szinte ugyanez volt a helyzet. Összességében elmondhatjuk, hogy párosainkat az ország legjobbjai közt tartják számon.

Két korábban meghatározó szereppel bíró párosunk – Cseresznyék Dávid-Zsigmond Emőke és Magyari Viktor-Goldschmied Tímea – szétvált. Dávid és Emő egy egészen lenyűgöző eredménnyel búcsúzott – Szabadkán 134 pár közül a 34. helyen végeztek úgy, hogy az itthon legjobb helyen jegyzett párok közül többet meggyőző fölénnyel előztek meg.

Simon Gergő – Jeszenszki Anna

C ifjúsági országos- és Budapest bajnokok

Az év során 10 győzelmet szereztek, ebből hármat már B osztályban. C osztályban abszolút bajnokoknak is nevezhettük őket, miután az ifjúságiak és a felnőttek versenyeit is magabiztosan nyerték. A kicsit döcögösen induló B-s pályafutás hirtelen beindult számukra. A sors fura fintora, hogy miután közös karrierjük során először nem jutottak döntőbe, rá két hétre ezüstérmesek lettek a pozsonyi nemzetközi ifjúsági versenyen.

Cseresznyék Dávid – Zsigmond Emőke

Mindössze három versenyt teljesítettek az év folyamán.

Nyertek egy A osztályos klubközi versenyt, döntőt táncoltak az év Rising Star versenyén és Szabadkán 34-ek lettek egy világranglistaversenyen. A székesfehérvári búcsú nem sikerült a legszebben Szabadka perspektívájából. Ott a hazai favoritok közt végeztek, és egyértelműen igazolták klasszisukat. De a nemzetközi elismertség kevésnek bizonyult egy lényegesen gyengébb hazai mezőnyben

Dávid az év második felében elkezdte a munkát új partnerével – Csernák Krisztinával.

Ferenci Roland – Boros Noémi

C ifjúsági országos- és Budapest bajnoki 3.

Hullámzó idényt produkáltak. A meggyőző és a bizonytalan közt ingadozott teljesítményük.Ennek tudható be, hogy bár C-ben egyértelmű dobogósként az OB ezüstéremért is harcban voltak,  B-s karrierjük nem indult be úgy, ahogy előzetesen vártuk.

Polgár László – Bűdi Vivien

D ifjúsági országos bajnoki 2., Budapest bajnokság 4.

Laci és Vivi a döntők stabil szereplőivé váltak. Már C-ben is nyertek egy versenyt, emellett még három ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Az országos bajnokságon lehengerglő produkcióval rukkoltak elő, a bajnoki cím sem volt tőlük messze. Laci és Vivi a papírformát meghazudtolva meneteltek a döntőig, s állhattak a dobogó második fokára.

Glózer Gergő – Szalai Nikolett

D junior II. – OB és Budapest bajnokság 2.

Új csillag született klubunkban. Gergő és Niki jött, és győzött 11 versenyen, kérszer már C osztályban. Emellett öt második és három harmadik helyezést szereztek. A kisteleki basic junior I-II-es versenyen 4. helyen zártak és kipróbálták magukat egy nemzetközi junior versenyen is, ahol éppen lemaradtak a döntőről. Az évet a klub egyik legeredményesebb párosa közt zárták, s kiérdemelték az év felfedezettej címet is.

Az éve egyik legnagyobb meglepetését Konrád Kevin és Rigó Adél szolgáltatták azzal, hogy a D junior II-es országos bajnokságon a 4. helyen végeztek. Kevin és Adél a C osztályosok közt sem veszett el. Egy győzelem, egy 3. helyezés és két további döntő – kifejezetten biztatókezdésnek mondható új osztályukban.

Győzteseink közé feliratkozott három sikerrel Holicza Róbert és Kármán Fanni (D ifjúsági), valamint Köllő Dávid – Torba Regina (D junior II).

Hosszú, sikeres pályafutás után, még több dobogós helyezést szerezve elbúcsúzott egymástól Goldschmied Tímea és Magyari Viktor. Az éve végén Viktor, új párjával – Torba Zitával - egy harmadik helyezéseel iratkozott fel eredménylistánkra.

2008.

Ha csak annyit írnánk erről az évről, hogy a klubnak három bajnoka, egy válogatott versenyzője (akiket a világranglista 352. helyezettjeként jegyeztek), és közel harminc győzelme volt, már az elegendő lenne ahhoz, hogy azt mondjuk – tökéletes évet zártunk. Többen lettünk, több edzésidővel folytattuk felkészülésünket, több kiemelkedő nemzetközi eredménnyel gazdagodtunk, és sikerrel rendeztük meg első versenyünket, az I. Vác Kupát.

Egyesületünk 81 versenyén 70 döntős, 53 dobogós helyezést szerzett. Versenyeink közel egyharmadát megnyertük. 26 pontszerző, és további három győzelmet arattunk. Utánpótlásunk is szépen halad előre, hamarosan ők is csatlakozhatnak legjobbjainkhoz.

Cseresznyék Dávid – Zsigmond Emőke
2008-ban a világranglista 352. helyéig jutottak!

Hazai ranglistaversenyekről egy 18. és egy 22. helyezésük van.
IDSF Openeken lényegesen jobban szerepeltek ennél. Legjobb eredményeik:
IDSF Open Subotica 66 pár / 13.
IDSF Open Pozsony 40 pár / 13.
IDSF Open Belgrád 88 pár / 32.

Fiatal versenyzőink 2008-ban a felnőtt latin válogatott keret tagjai voltak. Sok évre visszatekintve ők a legfiatalabb versenyzők, akik felnőtt válogatottságig jutottak.

Simon Gergő – Jeszenszky Anna

C ifjúsági Budapest Bajnok
Nemzetközi versenyek – Levice 1. , Pozsony és Subotica 2.
Subotica Youth Open 14.

Párosunk kevesebb, mint 2,5 éve szerepel versenyeken, s jelenleg klubunk legeredményesebb versenyzői. Idei 15 pontszerző versenyükből csak egyszer nem álltak dobogón. Kilenc győzelem, négy 2. és egy 3. helyezés jelzi tehetségüket. C osztályosként középdöntő közelébe jutottak első IDSF szintű nemzetközi versenyükön.

Ferenci Roland – Boros Noémi

C ifjúsági Budapest bajnoki 4.
Nemzetközi versenyek – Pozsony és Subotica 1., Hungarian Open két 2. hely, ISIS Open, Szombathely 3.

Több nagy versenyt vívtak Gergővel és Pannival, s a versenyek kimenetele rendszeresen változott. Két feltörekvő párosunk szinte versenyről versenyre egymás sarkában végzett. Kilenc esetben követték egymást az arany- és ezüstérmes pozícióban.

17 versenyükön mérlegük 6 győzelem és kilenc 2. helyezés, mindössze kétszer nem végeztek dobogón.

Magyari Viktor – Goldschmied Tímea

D ifjúsági Országos Bajnok és Budapest bajnoki 2.
Nemzetközi versenyek – Hungarian Open 4. és 5., Levice 4.

Számukra a legnagyobb kihívás ebben az évben, a C osztályba lépés volt. Az osztályváltást apróbb zökkenőkkel, de szép eredményekkel sikerült megoldaniuk. 15 versenyükön két 1., négy 2., két 3. helyezést szereztek, s csak három esetben végeztek a 4-nél rosszabb helyen.

Polgár László – Bűdi Vivien

D ifjúsági Budapest Bajnok
Nemzetközi versenyek – Trnava és Levice 1. (D felnőtt)

Pályájukat egy indokolatlan kizárás törte meg némileg, de emellett rendkívül szép eredménysor birtokosai. Statisztikájuk – 19 versenyen hét 1,, két 2. és öt 3. helyezés, mindössze öt esetben nem végeztek dobogós pozícióban.

Konrád Kevin – Rigó Adél

Pozsony – Szlovák junior ranglistaverseny 1.

Emellett szereztek még egy 1. és további hat döntős helyezést. Három esetben nem kerültek a döntősök közé.

2007.

Az átütő, látványos előrelépések, és az emlékezetes helytállások éve volt a 2007-es. Csapatunk 63 versenyén 33 esetben vagy az 1., (16) vagy a 2. helyet (17) foglalta el, s további kilenc 3. helyezéssel büszkélkedhet. Az “új Bolero” már nemcsak idézi a régi szép hagyományokat, hanem átvette a “stafétabotot”, s a saját útjára lépett.

Cseresznyék Dávid – Zsigmond Emőke

B ifjúsági latin – Országos bajnoki 3.

Pozsony IDSF Open 9. – A hazai latin ranglista 8. helyezettje előtt, s éppen csak a Magyar Bajnokság 5.-je mögött végeztek ezen a versenyen. Szereplésük és egész éves teljesítményük megmutatta, hogy ebben az évben a hazai élmezőny stabil tagjaivá léptek elő.

Latin Országos Ranglistaverseny – 18. és kétszeres 16.

A Dancesportinfo nem hivatalos ranglistáján a 11. legjobb magyar, s a legmagasabban rangsorolt ifjúsági korú kettős. A Magyar Bajnokságon nem indultak, ezzel a hazai felnőtt ranglistán 20. az ifjúsági ranglistán 4. helyen zárták az évet.

Klubközi eseményeken három 1., valamint egy-egy 2. és 3. helyezést szereztek.

Simon Gergő – Jeszenszky Anna

D junior II – Budapest bajnoki 2. / Országos bajnoki 3.

Négy hónap alatt osztályt léptek, eredményességük C osztályban is folytatódott. Több mint egy éve csak dobogós eredményeket érnek el. Négy 1., öt 2. és két 3. helyezés volt idei mérlegük.

Ferenci Roland – Boros Noémi

D junior II – Budapest bajnoki 4.

Az év egyik nagy meglepetései. Bár D osztályban is szépen szerepeltek, igazán a C kategóriában hívták fel magukra a figyelmet. Felzárkóztak kategóriájuk legjobbjaihoz. Ezt jelzi, az év utolsó három hónapja alatt – C juniorban – szerzett két 1., egy 2. és egy 3. helyezésük.

Magyari Viktor – Goldschmied Tímea

D junior II – Budapest bajnoki 6.

A klub egyik “sikergyárosai”, akik hat arany-, és hat ezüstérmet gyűjtöttek az év során. A pozsonyi Open D junior II-es versenyen döntőbe kerültek, s 5-ek lettek.

Polgár László – Bűdi Vivien

D junior II

A 2007-es évben a legnagyobb változást mutatták fel csapatunkból. Igyekvő, reménykedő párosból, biztos dobogósok lettek az év utolsó negyedére. Első nagy eredményük a Zánkai Táncfesztiválon született, ahol 42 pár közül végeztek a 4. helyen. Egy év versenyzés után egy 1., két 2. és három 3. helyezéssel gazdagították magukat, s a klub dicsőséglistáját.

Balázs Gergő – Kármán Fanni

D ifjúsági – Budapest bajnoki 4.

2006.

A Bolero legszebb hagyományait idézte a 2006-os év.

25 versenyen 7 első, 8 második, 1 harmadik és hét további döntős helyezést szereztünk, s mindössze két esetben nem jutottunk döntőbe.

Cseresznyék Dávid – Zsigmond Emőke

Egy év alatt, ifjúsági korú versenyzőként a B osztály, és a hazai ifjúsági párosok élvonalába, valamint az ország latin táncosainak első harmadába kerültek. Saját osztályukban öt 1. és két 2. helyezést szereztek.

Az év utolsó Latin Ranglistaversenyén szenzációs 10. helyezést értek el. Ezzel egyben Ifjúsági Ranglistaverseny győzelmet is arattak. 4. helyre léptek előre az ország ifjúsági párosainak sorában, és több mint 30 helyet javítottak felnőtt ranglistás helyezésükön.  Az ifi ranglista első három helyezettjét is legyőzték, és több neves felnőtt versenyzőt is

Bemutatkozásukkor a Zánkai Diákolimpián rögtön óriási feltűnést keltettek. Legyőzték a későbbi Ifjúsági Magyar Bajnokot, a hazai ifjúsági ranglista vezetőjét, és 2-ak lettek. Emellett versenyt nyertek Lengyelországban.

D junior II.-seink

Ferenci Roland – Boros Noémi és Simon Gergő – Jeszenszky Anna három versenyen álltak ketten is dobogón, ebből kétszer az első két fokán.  Mindketten egy-egy versenyt nyertek és több, (3 illetve 4) további dobogós eredmények birtokosai.

Ők ketten és Magyari Viktor – Goldschmied Tímea négyszer indultak együtt, s mindannyiszor mindhárman döntőben táncoltak. Egyszer sikerült négy párosunknak döntőbe kerülni. Polgár László – Bűdi Vivien kettősünkkel együtt.